Dacia Lodgy

Oprema i tehnologija

Dacia Lodgy

Tehnologija

Dacia Lodgy

Izdržljiv i pouzdan

Vjeran genima marke Dacia, Lodgy ima sve potrebne kvalitete u pogledu pouzdanosti i robusnosti.
Zračni jastuci, sistem protiv blokiranja točkova ABS, sistem za pomoć pri naglom kočenju AFU i elektronska kontrola stabilnosti vozila ESC , limitator brzine, pomoć pri parkiranju straga, 3 sjedala s priključkom za dječiju sjedalicu ISOFIX u 2. redu – mislilo se na sve kako bi se zaštitili vaši najmiliji.

Dacia Lodgy

Oprema i motori

Dacia Lodgy
Kao novost u gami Dacije, Lodgy nudi sasvim novi multimedijski sistem MEDIA NAV. Sistem obuhvaća radio, priključak za prenosne muzičke uređaje, telefon Bluetooth® i navigaciju sa 7-inčnim ekranom osjetljivim na dodir (18 cm). Odlikuje ga intuitivna upotreba i jedinstvena cijena. Lodgy nudi i drugo multimedijsko rješenje Dacia_Plug&Radio koje uključuje novi radio s velikim ekranom i komandama na upravljaču, CD-kompatibilan čitač s mp3 muzičkim zapisima, priključak za USB i dodatni priključak u prednjem dijelu te tehnologiju Bluetooth®.
Lodgy u ponudi ima benzinske i dizelske motore. Dizelske verzije dCi sa 90 i 110 KS nose oznaku Dacia eco², garanciju male potrošnje (manje od 5 l/100 km) i niske emisije CO2 (109 g/km na motoru 1,5 dCi 90 KS i 135 g/km na motoru 1,2 TCe sa 115 KS). Novi turbobenzinski motor TCe 115 s direktnim ubrizgavanjem koristi najbolju tehnologiju benzinskih motora grupe Renault, predstavljenu na modelima Megane i Scenic.

Dacia Lodgy

Media Nav

Lodgy

DACIA Media Nav Evolution

Lodgy je opremljen sasvim novim multimedijskim sistemom MEDIA NAV, integrisanim u prednjem dijelu. Ima veliki 7-inčni ekran osjetljiv na dodir (18 cm). Uključuje radio i tehnologiju Bluetooth® za slušanje muzike s prenosnih muzičkih uređaja putem audio-streaminga i za telefoniranje bez ruku. Nudi navigaciju s 2D i 3D prikazom. Sistem upotpunjuju priključak za USB i dodatni priključak u prednjem dijelu, kao i komande za upravljanje na upravljaču.

Dacia Lodgy

Motori

Bogata ponuda motora

Lodgy nudi benzinske i dizelske motore koji zadovoljavaju sve potrebe vozača, u svim zemljama i svim uvjetima prometa.

Raspoloživa su dva benzinska motora. Pouzdan, provjeren i cjenovno dostupan 1,6 SCe, te sasvim novi turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem TCe 115 koji je snažniji i nudi niže troškove korištenja.

Ponuda dizelskih motora uključuje dvije izvedbe na istom motornom bloku 1,5 dCi čija su pouzdanost i performanse međunarodno priznate. Motori dCi 90 i dCi 110 dobivaju oznaku Dacia eco², garanciju niske potrošnje i emisija CO2.

Kvaliteta i pouzdanost marke Dacia koju su potvrdili i kupci i novinari, dio su genetskog ustroja modela Lodgy. Kao i ostali članovi porodice Dacia, motori koji pokreću Lodgy koriste tehnička rješenja provjerena u okvirima grupe Renault.

TCe 115 je motor nove generacije

Inovativan

Motor TCe 115 KS koji pokreće Lodgy koristi najbolju tehnologiju grupe Renault. Riječ je o novom 1.2-litarskom benzinskom turbomotoru sa direktnim ubrizgavanjem, 4 cilindra i 16 ventila, koji spaja performanse, užitak u vožnji, malu potrošnju i niske emisije CO2.

Ekonomičan i ekološki

S motorom TCe 115 trošak korištenja Dacije Lodgy ostaje pod kontrolom. Najveća potrošnja ne prelazi 5,9 litara/100 km uz emisiju CO2 od 135 g/km za verziju Lodgy s 5 sjedišta (6,01 l/100 km i 140 g CO2/ km za verziju sa 7 sjedišta)*. Za postizanje takvih performansi motor TCe 115 kombinuje efikasne i pristupačne tehnologije usmjerene na poboljšanje energetske iskoristivosti motora i smanjenje uticaja na okoliš.
Konkretna prednost za vozača - ušteda na potrošnji goriva.

Užitak u vožnji

Užitak u vožnji prije svega! S agregatom TCe 115, Lodgy ima elastičan, snažan i dinamičan motor s dobrim međuubrzanjima i ubrzanjem. Obrtni moment od 190 Nm dostupan je pri 2000 o/min.
Buka motora je pod kontrolom za veću udobnost, bezbrižnost i manje umora.


*Podaci o potrošnji i emisijama su potvrđeni u skladu s važećim propisima.