Dacia Dokker Van

Oprema i Tehnologija

Dacia Dokker Van

Oprema i motori

Dacia Dokker Van

BOGAT IZBOR MOTORA

Dokker nudi benzinske i dizelske motore koji odgovaraju svim potrebama vozača, u svim zemljama i svim uslovima vožnje.

Dostupna su dva benzinska motora: motor 1.6 SCe, pouzdan, dokazan, cjenovno prihvatljiv.

Dizelski motor 1.5 dCi, međunarodno priznat zbog pouzdanosti i performansi, postoji u dvije verzije. Motori 1.5 dCi 75 i dCi 90 nose znak Dacia eco2, garanciju male potrošnje i emisije CO2: 4,5 l i 118 g CO2 po km.

Dacia Dokker Van

Udobnost

Dokker Van

Multimedijski sistem Dacia*

S velikim ekranom dijagonale od 18 cm osjetljivim na dodir ugrađenim u središnji stub i s komandama pri upravljaču, DACIA MEDIA NAV nudi vam radio, pristup prenosivim muzičkim uređajima s pomoću Bluetootha® ili USB i 3,5-mm utičnice kao i telefoniranje slobodnih ruku. Također nudi intuitivnu navigaciju s dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim prikazom iz zraka.

*U opciji
Dokker Van

Dacia Plug and Radio

Dacia Plug and Radio novi je Dacijin auto radio, većih dimenzija i s većim ekranom za vrlo kvalitetan i praktičan prikaz informacija. Opremljen komandama pri upravljaču, Dacia Plug&Radio nudi vam radio, CD i MP3 čitač, pristup prenosivim muzičkim uređajima s pomoću Bluetootha® ili USB i 3,5-mm utičnice kao i telefoniranje slobodnih ruku. Bez obzira na dužinu putovanja, uvijek uživajte u optimalnoj kvaliteti zvuka.

Dacia Dokker Van

Teretne mogućnosti

Dokker Van

Dacia Easy Seat

Privredni kombi Dokker Van ima veliki tovarni prostor kapaciteta do 3,3 m3. Višenamjensko sjedalo omogućuje povećanje i prilagodbu tog prostora.

Dacia Easy Seat može se namjestiti po dužini i nagibu što je svakako veliki plus u toj klasi vozila, a takvo modularno sjedalo je izvrsno jer se može dovoljno povući unazad i osigurati dobro držanje tijela.

Preklapanjem naslona nastaje podloga na kojoj se može pisati, staviti računar, sakriti papire, račune itd. Zahvaljujući opcionalnom, Dacia Easy Seat u vozilu se može raditi.

A potpunim sklapanjem sjedala oslobađa se tovarni prostor dužine 2,42 m, dok se samo jednim vrlo jednostavnim pokretom sjedište može izvaditi iz vozila. Kad sjedala nema, teretni prostor ima kapacitet od 3,9 m3 i najveći je u klasi. Takav kapacitet omogućuje usto utovar predmeta dužih od 3 m, što je također najveća dužina u klasi.

Privredni kombi Dokker Van nudi najbolji omjer iskoristivog kapaciteta i dužine u odnosu na vanjske dimenzije.
Dokker Van

Bočna klizna vrata

Bočna klizna vrata* Dokker Vana imaju najveći otvor u klasi. Pristup u teretni prostor posebno je jednostavan, a vrata su praktična kad se parkirate na uskom mjestu.

*Druga klizna vrata uz nadoplatu

Dacia Dokker Van

Dodatna oprema


Dacia Dokker Van

Sigurnost i pouzdanost

POUZDANOST

Kvaliteta i pouzdanost Dacije koju su priznali kupci i specijalizirani tisak upisana je u Dokkerove gene.


Dokker Van

Pouzdanost stavljena na test

Dacia Dokker Van prošao je brojna testiranja kako bi se provjerila njegova robusnost i pouzdanost u najtežim mogućim uslovima zahvaljujući tehničkim zahtjevima jednako strogima kao i za Renaultova privredna vozila: podvozje, karoserija i zaštita ispod vozila (isti kriteriji kao i za Kangoo Express).
Dokker Van

Dijelovi dokazane kvalitete

Više od 20% dijelova dolazi iz porodice Logan, a njihovu je pouzdanost dokazalo iskustvo. Jednako tako, Dokkerovi su motori dostupni i u Renaultovoj paleti gdje su se i dokazali, a jedan od njih je 1.5 dCi. Iz banke dijelova Grupe proizišla je i brojna druga oprema poput platforme, stražnjeg ovjesa preuzetog iz Kangooa, parking kočnice, itd.
Dacia Dokker Van - 3 godine garancije ili 100.000 km

AKTIVNA SIGURNOST

Sigurnost prije svega. Uz pomoć Renaultove stručnosti na području sigurnosti, novi Dacia Dokker Van opremili smo efikasnim elementima aktivne i pasivne sigurnosti kako bi vas štitili na svim vašim putovanjima.


Dokker Van

ABS s AFU

U kombinaciji s ABS-om, koji sprječava blokiranje kotača, AFU (sistem pomoći pri naglom kočenju) pomaže u zadržavanju kontrole nad smjerom vozila u slučaju naglog kočenja i skraćuje zaustavni put.

ESC

ESC (Electronic Stability Control)* ili sistem elektroničkog ispravljanja smjera vozila dio je opreme za aktivnu sigurnost namijenjen boljem nadzoru stabilnosti.

*Dostupno kao opcija

PASIVNA SIGURNOST

Sigurnost prije svega. Uz pomoć Renaultove stručnosti na području sigurnosti, novi Dacia Dokker Van opremili smo efikasnim elementima aktivne i pasivne sigurnosti kako bi vas štitili na svim vašim putovanjima.Dokker Van

Tritočkovni sigurnosni pojasevi sprijeda

Pojasevi se namještaju po visini (zavisno od verzije).

Namještanje visine naslona za glavu

Radi udobnosti svih putnika, nasloni za glavu namještaju se po visini.


Dokker Van

SBR (Seat Belt Reminder)

Vizuelno i zvučno upozorenje da se vozač i suvozač nisu vezali.

Dacia Dokker Van

Motori

Dokker Van

Pouzdani i štedljivi

Dokker Van nudi benzinske i dizelske motore koji odgovaraju svim potrebama vozača, u svim zemljama i svim uvjetima vožnje.

Dostupna su dva benzinska motora: motor 1.6 SCe, pouzdan, dokazan, cjenovno prihvatljiv.

Dizelski motor 1.5 dCi, međunarodno priznat zbog pouzdanosti i performansi, postoji u dvije verzije. Motori 1.5 dCi 75 i dCi 90 nose znak Dacia eco2, garanciju male potrošnje i emisije CO2: 4,5 l i 118 g CO2 po km.