Novi DusterDacia modeli


Pravi terenac
Konstruisan za vožnju po svim terenima, Novi Duster pravo je terensko vozilo sa stvarnim sposobnostima za savladavanje svih prepreka…

Dacia Duster kompaktan je i lagan automobil za svoju veličinu, a to mu omogućuje veliku okretnost i pomaže snalaženju na svim terenima, čemu, uz bolju vidljivost, doprinosi i povišen vozačev položaj.

Mjenjač ima kratak prvi stepen prenosa** (5,79 km/h pri 1000 o/min) za vožnju neravnim terenom, kretanje na uzbrdici ili pod opterećenjem i zadržavanje vozila na nizbrdici.

* 20,5 cm za verziju s pogonom na dva točka
** za mjenjače sa šest stepeni prenosa


Najveća prednost
Dusterov pogon na sve točkove temelji se na priznatoj Nissanovoj stručnosti. Upravo mu je on omogućio savladavanje prepreka u Sahari i doveo ga na sve tri stepenice pobjedničkog postolja na ovogodišnjem reliju Aicha des Gazelles (u razredu crossovera)!

Vožnja po svim terenima
Na cestama s dobrim uslovima prianjanja i autocestama potreban je pogon samo na dva točka. Kod njega je obrtni moment motora raspoređen na prednje točkove što omogućuje optimalnu potrošnju goriva.
Na svim vrstama cesta, bez obzira na brzinu vožnje i uslove prianjanja, način rada Auto automatski raspodjeljuje obrtni moment motora između prednje i stražnje osovine. Tako se postiže najbolji kompromis između ležanja na cesti i vučne sile.
U teškim uslovima vožnje ili na neravnom terenu, poput blata ili pijeska, način Lock raspodjeljuje obrtni moment motora između prednje i stražnje osovine na sve točkove radi što lakšeg prolaska. Kontrola motora i kočnice prilagođeni su pogonu na sve točkove.

Dusterov razmak od tla iznosi 21 cm* i ima velike prelazne uglove (prilazni ugao 29,3°, ugao uspona je 23°, a odlazni ugao 34,9°) te pravi pogon na sve točkove. Građa mu omogućuje da se uhvati ukoštac sa svim uslovima na cestama ili terenu. S intuitivnim upravljanjem integralnim pogonom, potpuno se sigurno prilagođuje se svakoj situaciji.

Što biste više mogli poželjeti od pogona na sve točkove?


Duster

NOVI DACIA DUSTER, SA PUNO VIŠE KARAKTERA