Novi DusterDacia modeli


DACIJINA POUZDANOST I SIGURNOST

Za Novi Dacia Duster pouzdanost nije samo isprazna riječ. Svaki putnik ima svu sigurnosnu opremu. Robusan i pouzdan, Novi Duster ima garanciju na 5 godina ili 100 000 km. Napravljen je da traje pa se može očekivati da će dugo biti kao nov!

Garancija na 5 godina ili 100 000 km.
Sve je jasno.

Pojačana konstrukcija karoserije

Pojačana konstrukcija karoserije

Njegova pojačana konstrukcija karoserije izvrsno štiti putnike u svim okolnostima.

Sigurnost je na prvom mjestu. Primjenjujući Renaultova znanja na području sigurnosti, Novi Duster opremili smo aktivnom i pasivnom efikasnom sigurnosnom opremom kako biste bili zaštićeni na putovanjima.

ABS s AFU

ABS s AFU

U kombinaciji sa sistemom ABS koji sprječava blokiranje točkova, sistem AFU (sistem pomoći pri naglom kočenju) pomaže vozaču zadržati kontrolu nad smjerom vožnje pri kočenju i skraćuje zaustavni put.

ESP

ESP

ESP (Elektronska kontrola stabilnosti) ili elektronski sistem za ispravljanje smjera, aktivni je sigurnosni sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova koji poboljšava kontrolu smjera vozila.

Vozačev zračni jastuk

Vozačev zračni jastuk

Prednji zračni jastuk

Savozačev zračni jastuk s mogućnošću isključenja

Savozačev zračni jastuk

Ako želite namjestiti dječiju sjedalicu na savozačevo sjedište,  možete isključiti savozačev zračni jastuk. Jednostavna radnja za najveću sigurnost.

Sistem za pričvršćivanje dječijih sjedalica Isofix

Sistem za pričvršćivanje dječijih sjedalica Isofix

Sistem za pričvršćivanje dječijih sjedalica Isofix na dva bočna sjedišta stražnje klupe i mogućnost pričvršćivanja univerzalne dječije sjedalice u sredini.

Namještanje visine vozačevog sjedišta

Namještanje visine vozačevog sjedišta

Vozačev položaj, prilagodljive visine, nudi opuštenu vožnju i odličan pregled situacije. To je poboljšanje posljedica unapređenja paketa Modularnost zajedno s namještanjem visine sigurnosnih pojaseva i sjedišta te klupe preklopive u omjeru 1/3-2/3.

 

* Zavisno od verzije


Duster

NOVI DACIA DUSTER, SA PUNO VIŠE KARAKTERA