DokkerDacia modeli


BOGAT IZBOR MOTORA

Dokker nudi benzinske i dizelske motore koji odgovaraju svim potrebama vozača, u svim zemljama i svim uslovima vožnje.

Dostupna su dva benzinska motora: motor 1.6 MPI, pouzdan, dokazan, cjenovno prihvatljiv te potpuno novi turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem TCe 115, snažniji i s malim troškovima upotrebe.

Dizelski motor 1.5 dCi, međunarodno priznat zbog pouzdanosti i performansi, postoji u dvije verzije. Motori 1.5 dCi 75 i dCi 90 nose znak Dacia eco2, garanciju male potrošnje i emisije CO2: 4,5 l i 118 g CO2 po km.

 

Télécharger Adobe Flash Player pour voir les médias

Motor TCe 115 - motor nove generacije

Inovativan

Dokker TCe 115: najbolje od mehanike iz Grupe Renault. Novi 1,2-litreni motor zapravo je benzinski turbomotor s direktnim ubrizgavanjem, četiri cilindra i šesnaest ventila, a spaja performanse, užitak u vožnji, štedljivost i ograničenu razinu ispuštanja CO2.

Ekonomičan i ekološki

S motorom TCe 115 troškovi upotrebe Dokkera su ograničeni. Potrošnja dostiže 6,2 l/100 km, uz ispuštanje CO2 od 143 g/km*. Da bi postigao te performanse, motor TCe 115 kombinuje cijeli skup efikasnih i cjenovno prihvatljivih tehnoloških rješenja namijenjenih boljem iskorištavanju energije i smanjenju uticaja na okoliš.

Konkretna korist za vozača: ušteda na gorivu i manji porezi u vezi s ispuštanjem CO2.

Ugodan u vožnji

Užitak u vožnji prije svega! S motorom TCe 115 Dokker ima elastičan, snažan i dinamičan motor s dobrim ubrzanjima iz mjesta i u vožnji. Obrtni moment od 190 Nm postiže se na 2000 o/min.

Buka motora je smanjena što povećava udobnost, bezbrižnost i smanjuje umor.

* Potrošnja i emisija su homologirane prema važećim propisima.


Dokker

Prvi Dacia mali kombi