Dobro došli na stranice Dacia Bosna i Hercegovina
OK

Dacia Logan

 

Nazad

Motori

 • Benzinski motori

  SCe 75
  Novi Dacia Logan je proširio ponudu benzinskih motora s novim 1.0 SCe trocilinričnim benzinskim motorom od 75 KS. Ovaj motor koristi bogato Renault iskustvo što je doprinijelo značajnom smanjenju potrošnje goriva i emisije CO2.

  TCe 90 S&S
  Jednostavno u gradu! Veoma reaktivan pri malom broju okretaja sa petstupanjskim ručnim mjenjačem, motor ENERGY TCe 90 je savršeno pogodan za urbane sredine.

 • Dizelski motori

  dCi 75 S&S

  Poznati 1.5 dCi motor osvojio je brojna međunarodna priznanja za pouzdanost, štedljivost i visoke performanse. Nova generacija motora nudi još veći okretni moment iosigurava bolja ubrzanja.

  dCi 90 S&S

  Poznati 1.5 dCi motor osvojio je brojna međunarodna priznanja za pouzdanost, štedljivost i visoke performanse. Nova generacija motora nudi još veći okretni moment i osigurava bolja ubrzanja. Motor je opremljen Start & Stop sistemom i osigurava nisku potrošnju goriva i emisiju CO2 ispod 100 g/km

 • EASY-R

  TCe 90 S&S Easy-R

  Dacia Sandero od sada možete izabrati i sa Easy-R automatskim mjenjačem koji uz benzinski motor TCe 90 KS osigurava dinamičnu i udobniju vožnju.

 • Benzin / LPG motor

  TCe 90 je osim u benzinskoj dostupan i u LPG verziji.Tvornički ugrađena plinska instalacija osigurava ekonmičniju i sigurniju vožnjuuz nižu emisiju CO2.