Dobro došli na stranice Dacia Bosna i Hercegovina
OK

Dacia Lodgy

 

Nazad

Motori

Bogata ponuda motora

Lodgy nudi benzinske i dizelske motore koji zadovoljavaju sve potrebe vozača, u svim zemljama i svim uvjetima prometa.

Raspoloživa su dva benzinska motora. Pouzdan, provjeren i cjenovno dostupan 1,6 SCe, te sasvim novi turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem TCe 115 koji je snažniji i nudi niže troškove korištenja.

Ponuda dizelskih motora uključuje dvije izvedbe na istom motornom bloku 1,5 dCi čija su pouzdanost i performanse međunarodno priznate. Motori dCi 90 i dCi 110 dobivaju oznaku Dacia eco², garanciju niske potrošnje i emisija CO2.

Kvaliteta i pouzdanost marke Dacia koju su potvrdili i kupci i novinari, dio su genetskog ustroja modela Lodgy. Kao i ostali članovi porodice Dacia, motori koji pokreću Lodgy koriste tehnička rješenja provjerena u okvirima grupe Renault.
TCe 115 je motor nove generacije

Inovativan

Motor TCe 115 KS koji pokreće Lodgy koristi najbolju tehnologiju grupe Renault. Riječ je o novom 1.2-litarskom benzinskom turbomotoru sa direktnim ubrizgavanjem, 4 cilindra i 16 ventila, koji spaja performanse, užitak u vožnji, malu potrošnju i niske emisije CO2.

Ekonomičan i ekološki

S motorom TCe 115 trošak korištenja Dacije Lodgy ostaje pod kontrolom. Najveća potrošnja ne prelazi 5,9 litara/100 km uz emisiju CO2 od 135 g/km za verziju Lodgy s 5 sjedišta (6,01 l/100 km i 140 g CO2/ km za verziju sa 7 sjedišta)*. Za postizanje takvih performansi motor TCe 115 kombinuje efikasne i pristupačne tehnologije usmjerene na poboljšanje energetske iskoristivosti motora i smanjenje uticaja na okoliš.
Konkretna prednost za vozača - ušteda na potrošnji goriva.

Užitak u vožnji

Užitak u vožnji prije svega! S agregatom TCe 115, Lodgy ima elastičan, snažan i dinamičan motor s dobrim međuubrzanjima i ubrzanjem. Obrtni moment od 190 Nm dostupan je pri 2000 o/min.
Buka motora je pod kontrolom za veću udobnost, bezbrižnost i manje umora.


*Podaci o potrošnji i emisijama su potvrđeni u skladu s važećim propisima.