Dobro došli na stranice Dacia Bosna i Hercegovina
OK

Dacia Duster

 

Nazad

Sigurnost i pouzdanost

Za Novi Dacia Duster pouzdanost nije samo isprazna riječ. Svaki putnik ima svu sigurnosnu opremu. Robusan i pouzdan, Novi Duster ima garanciju od 5 godina* ili 100 000 km. Napravljen je da traje pa se može očekivati da će dugo biti kao nov!

*Opcija

POUZDANOST


Pojačana konstrukcija karoserije

Njegova pojačana konstrukcija karoserije izvrsno štiti putnike u svim okolnostima.

AKTIVNA SIGURNOST


Sigurnost je na prvom mjestu. Primjenjujući Renaultova znanja na području sigurnosti, Novi Duster opremili smo aktivnom i pasivnom efikasnom sigurnosnom opremom kako biste bili zaštićeni na putovanjima.

ABS + AFU

U kombinaciji sa sistemom ABS koji sprječava blokiranje točkova, sistem AFU (sistem pomoći pri naglom kočenju) pomaže vozaču zadržati kontrolu nad smjerom vožnje pri kočenju i skraćuje zaustavni put.

ESC

ESC (Elektronska kontrola stabilnosti) ili elektronski sistem za ispravljanje smjera, aktivni je sigurnosni sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova koji poboljšava kontrolu smjera vozila

PASIVNA SIGURNOST

Vozačev zračni jastuk

Suvozačev zračni jastuk

Ako želite namjestiti dječiju sjedalicu na savozačevo sjedište, možete isključiti savozačev zračni jastuk. Jednostavna radnja za najveću sigurnost.
Sistem za pričvršćivanje dječijih sjedalica Isofix

Sistem za pričvršćivanje dječijih sjedalica Isofix na dva bočna sjedišta stražnje klupe i mogućnost pričvršćivanja univerzalne dječije sjedalice u sredini.
Namještanje visine vozačevog sjedala

Vozačev položaj, prilagodljive visine, nudi opuštenu vožnju i odličan pregled situacije. To je poboljšanje posljedica unapređenja paketa Modularnost zajedno s namještanjem visine sigurnosnih pojaseva i sjedala te klupe preklopive u omjeru 1/3-2/3.

* Zavisno od verzije