Dobro došli na stranice Dacia Bosna i Hercegovina
OK

Dacia Dokker Van

 

Nazad

Sigurnost i pouzdanost

POUZDANOST


Kvaliteta i pouzdanost Dacije koju su priznali kupci i specijalizirani tisak upisana je u Dokkerove gene
Pouzdanost stavljena na test

Dacia Dokker Van prošao je brojna testiranja kako bi se provjerila njegova robusnost i pouzdanost u najtežim mogućim uslovima zahvaljujući tehničkim zahtjevima jednako strogima kao i za Renaultova privredna vozila: podvozje, karoserija i zaštita ispod vozila (isti kriteriji kao i za Kangoo Express). .
Dijelovi dokazane kvalitete

Više od 20% dijelova dolazi iz porodice Logan, a njihovu je pouzdanost dokazalo iskustvo. Jednako tako, Dokkerovi su motori dostupni i u Renaultovoj paleti gdje su se i dokazali, a jedan od njih je 1.5 dCi. Iz banke dijelova Grupe proizišla je i brojna druga oprema poput platforme, stražnjeg ovjesa preuzetog iz Kangooa, parking kočnice, itd.
Dacia Dokker Van - 3 godine garancije ili 100.000 kmAKTIVNA SIGURNOST

Sigurnost prije svega. Uz pomoć Renaultove stručnosti na području sigurnosti, novi Dacia Dokker Van opremili smo efikasnim elementima aktivne i pasivne sigurnosti kako bi vas štitili na svim vašim putovanjima.
ABS s AFU

U kombinaciji s ABS-om, koji sprječava blokiranje kotača, AFU (sistem pomoći pri naglom kočenju) pomaže u zadržavanju kontrole nad smjerom vozila u slučaju naglog kočenja i skraćuje zaustavni put.
ESC

ESC (Electronic Stability Control)* ili sistem elektroničkog ispravljanja smjera vozila dio je opreme za aktivnu sigurnost namijenjen boljem nadzoru stabilnosti.

*Dostupno kao opcija

PASIVNA SIGURNOST

Tritočkovni sigurnosni pojasevi sprijeda

Pojasevi se namještaju po visini (zavisno od verzije).
Namještanje visine naslona za glavu

Radi udobnosti svih putnika, nasloni za glavu namještaju se po visini.
Zračni jastuk za vozača
SBR (Seat Belt Reminder)

Vizuelno i zvučno upozorenje da se vozač i suvozač nisu vezali.